Cvičíte, ale nechudnete?

14.03.2011 22:19

Austrálskym odborníkom sa zrejme podarilo odhaliť príčinu toho, prečo niektorí ľudia nechudnú aj napriek tomu, že poctivo cvičia.

Cvičíte ako drak, a výsledok nikde? Niekde robíte chybu.
Autor: Profimedia
 

Po cvičení sa totiž ich chuť na sladké a mastné jedlo ešte zvýši a oni si ho doprajú. Podľa novej experimentálnej štúdie skutočne existujú dve skupiny ľudí, jedni po cvičení siahnu po zdravom, druhí po nezdravom pokrme.

Pozor na to, čo si dáte po cvičení!

A ak sa po cvičení skôr než chuť na rizoto so zeleninou dostaví úporná chuť na šišku, cvičenie nepomáha pri chudnutí a dotyčný sa tukových vankúšov nezbaví.

Pri experimente na Queensland University of Technology museli pokusné osoby počas troch mesiacov dodržiavať program chudnutia, ktorý zahŕňal päť dní v týždni cvičenia, každé cvičenie trvalo päťdesiat minút. Po cvičení si mali dotyční vyberať z ponúkaných jedál, na ktoré majú najväčšiu chuť. A jedna časť si vyberala jedlá zdravšieho typu, zatiaľ čo druhá časť skôr pokrmy sladké a mastné, pri chudnutí úplne nevhodné.

Iba cvičenie nestačí

Austrálski dietológovia zistili, že osoby túžiace po cvičení po nezdravom jedle ani po troch mesiacoch programu neschudli. Naopak tí, ktorí volili zdravé jedlá, mali úbytok na váhe výrazný.

"Ďalší výskum tohto fenoménu by mohol identifikovať príslušníkov jednotlivých skupín podľa vyšetrenia krvi," tvrdí profesor Neil King z Queensland University of Technology, ktorého štúdia vyšla v odbornom časopise Obesity.

Profesor King tiež tvrdí, že jeho štúdia dokazuje, že k chudnutiu nestačí samotné cvičenie bez úpravy jedálnička.

 

Späť